Om foreningen
Om Antenneforeningen Ølstykke Vest
Antenneforeningen Ølstykke Vest er en medlemsejet forening, som driver fællesantenneanlæg. Vi tilbyder medlemmerne et stort udvalg af tv- og radio-kanaler, smart-tv, bredbånd og IP-telefoni (Telefoni over internettet).
Foreningen blev stiftet den 10. januar 1973, og registreret i Selskabsstyrelsen med CVR nr: 18217473 under faggrupper: Boligforeninger og beboerforeninger, lokale.
Billedet til højre viser fra venstre: Irene Kristoffersen, Svend Aage Palm, Niels B. Sørensen, Finn Lindau (Sielex), Per Haaber Gylling og Ib Almbjerg.
Vi udgør i dag ca 1.150 medlemmer.
I den digitale TV Grundpakke, tv-Pakke 1, har vi 32 kanaler. I Mellempakken, tv-Pakke 2, har vi yderligere 13 kanaler og i den store digitale tv-Pakke 3 har vi yderligere 14 kanaler. Vi har vel ca. 160 krypterede digitale tv-kanaler, at kunne tilvælge af, fx at kunne supplere med direkte fra Grundpakken, i FritValg og Ekstra TvPakker (premium). Vi har Stofa SmartTv med bl.a. StartForfra og StartForfra Plus og WebTv, samt WebTv To Go. Endvidere har vi i SmartTv en række Film arkiver med samlet op til 5.000 film. Vi har også adgang til udvalgte arkiver.
Endnu et par ord med på vejen til Smart og Start
StartForfra Plus betyder at du via oversigten tv-guiden kan bladre tilbage i tiden, hvor du fx her kan vælge en udsendelse fra i går. Gør du det på fx din SmartPhone, så får du muligheden, at kunne vælge, om du vil se udsendelsen her eller via SmartTv boksen. Vi kan også gå frem i tiden og reservere at se en udsendelse, men det kender de fleste nok også fra fjernsynets program guide. - I SmartTv har du også muligheden, mens du kigger på en flow-tv-kanal, at sætte udsendelsen på pause, fx hvis det ringer på døren, eller hvis telefonen ringer, hvor du så kan fortsætte med udsendelsen senere. Det er faktisk en intelligent skift fra flow-tv til VoD (Video on Demand) der hænder i det, hvor filmen fortsætter, hvor man slap, ligesom når man selv gør det via en optager, men her uden nødvendigvis en optager og her helt uden besvær. Endvidere, hvis kaldet kom via Stofa IP-telefoni, så kunne du, mens opkaldet ringer, på fladskærmen se hvem der ringer til dig. Det fordrer, at du i telefonien har tilvalgt vis nummer, som er gratis. Det er en lille del af mulighederne med Stofa SmartTv, med boksen. - WebTv To Go betyder, at stort set alt det du kan se i hjemmet, med fx WebTv, som det ligner meget, det kan du også tage med dig på farten rundt i Danmark og se på din SmartPhone, tablet, computer, MAC, iPhone eller iPad, hvis du der, med mindst 6 Mbps hastighed, har mobil internet eller adgang til Wi-Fi.
Endelig, endvidere har vi i Grundpakken 16 FM radio stationer og 23 radio stationer i DVB-C, hvoraf 10 er den regionale DR P4.
Vi har internet løsning med hastigheder op til 300/50 Mbps og IP-telefoni - telefoni via internet.
Vi ønsker at gøre en forskel i at skabe kvalitet for brugerne
Vi samarbejder med Stofa om alle vore løsninger. - Vi er en gældfri medlemsejet lokal forening, der kvalitetsbevist driver et vel vedligeholdt og vel dokumenteret tidssvarende fællesantenneanlæg for vore medlemmer i Ølstykke. Stofa drift overvåger døgnet rundt vores koaksialkabelnet, der med lysleder-noder er opdelt i ø'er og som er forberedt til eventuel yderligere opdeling. Vi har regelmæssige gennemgang af anlægget, hvor Stofa service udarbejder en tilstandsrapport. Ud fra det lægger vi sammen en prioritetsplan for forbedring før situationer bliver kritiske. Dermed sikrer vi et godt og rent problemfrit signal til alle vore brugere. Dog, vi oplever også fejl og skader, som af os i bestyrelsen og Stofa Service gives højt prioritet i udbedring. Vi er derfor bl.a. nødt til at være særlig på vagt når andre graver i området.
Kære ildsjæle i er værdsat af os og hele jeres nabolag
Fællesantennen har medbragt meget teknik ind i hjemmene, også derfor værdsætter bestyrelsen et godt samarbejde med jer, ildsjæle, rundt i foreningen, der sammen med os og Stofa Support kan sikre, at brugerne opnår det optimale med teknikken. - Jo mere vi står sammen om at få udbredt kendskabet til mulighederne og at få udfordringer løst, desto gladere bliver vi alle for hvad fællesprojektet kan bringe.
Historik
I 1970'erne havde vi lidt FM, samt fra starten én analog PAL tv-kanal på fællesantennen, fra DR. Over 400 blev tilmeldt foreningen på forhånd, inden anlægget var klar. I 1990'erne steg kanalmængden til næsten et problem. Generalforsamlingsmøderne blev brugt, mindst 90 % af tiden, til at behandle forslag om, hvad der skulle være og ikke være af kanaler i den fulde tv-program-pakke og grundpakken. I efteråret 2003 blev der suppleret med mulighed for internet via fællesantennen. Her var der over 200 forhåndstilmeldte, hvor vi havde sat målet 100, for at fortsætte med projektet. I 2003 åbnede vi også foreningens egen hjemmeside. IP-telefoni, telefoni via internet, blev det også til. Dernæst kom en periode hvor vi supplerede med spejlet af det digitale DVB-T, det terrestriske tagsignal, MUX 1 og 2 fra Danmark og en enkelt fra Sverige. I september 2009 indgik foreningen et samarbejde med Canal Digital Kabel-tv, om en så kaldt Family Mix koncept. Her blev den fulde tv-program-pakke, med betalingskanaler, erstattet med, hvad man selv abonnerer på hos Canal Digital. Derfor blev foreningens medlemskontingent også ens for alle, fra og med kalenderåret 2010. Der blev mange flere kanaler, men valgfriheden via det digitale tv løste, at vi ikke længere skulle diskutere kanalvalg frem mod midnat på generalforsamlingsmøderne. Der var en overgang lidt kludder med at have Viasat dækket i Family Mix. Det resulterede i at vi i april 2010 måtte afholde en ekstraordinær generalforsamling, hvor vi vedtog at vi skulle sikre en fortsættelse med Viasat i Family Mix. I 2012 skiftede vi til Stofa, hvor vi opnåede at følge en Stofa løsning, der var tilpasset Family Mix kontrakten, vi havde indgået med Canal Digital. Med Stofa som samarbejdspartner skulle vi, tilretningen til trods, igen til at vænne os til et nyt overblik, hvor det bl.a. er de mange muligheder der tager pusten fra os, som fx tv på alle slags skærme og StartForfra. - Fra december 2014 følger vi i stedet rammerne for Stofa fordelsaftale 3 og vi lukker for de analoge tv-kanaler. Strukturen og benævnelserne i det vi har nu følger fuldt ud hvad Stofa har til egne slutbrugere.
Nostalgifølelserne blev rørt, da vi pillede det analoge tv teknik ned, en signalform, der ellers har været på anlægget i alle årene. I 2014 lukkede vi også for infokanalen, som også, mere eller mindre veludviklet, har været på anlægget i omkring 20 år. Fra tidligt i 2014 kunne vi få Stofa Mobil. I 2016 flyttede vi modtagelse til foreningens FM væk fra masten og over til modtagelse via lysleder. Vi fjernede de sidste antenner og paraboler i masten. Dermed har foreningen ikke selv mere at bruge masten til.
Da vi startede med internet via fællesantennen, i 2003, var højeste hastighed 1.024/512 Kbps, prisen var kr. 499,- pr. md. Pr. januar 2018 er foreningens laveste og gratis hastighed på 4/2 Mbps, altså det fire-dobbelte. Ved åbning af adgang til internet via fællesantennen i år 2003 var laveste hastighed 64/64 Kbps, prisen var kr. 99,- pr. md. I år 1980 solgte teleselskaberne samme hastighed på en dedikeret X.25 linje for kr. 5.600 pr. md. - Den blev typisk anvendt til en enlig 3270 terminal.
Flere steder på stofa.dk omtales at nogle foreninger har fordelsaftaler der giver rabat og en række benævnte ydelser til 0 kroner. Antenneforeningen Ølstykke Vest har den fulde fordelsaftale 3 med Stofa.
Firmaer og offentlige rum
Signalet på fællesantennen er fra antenneanlæggets side, som udgangspunkt alene ophavsretligt clearet til brug i private boliger. Andre former for anvendelse, som til virksomheder, institutioner og offentlige rum, herunder kontorer, mødelokaler, butikker, hospitaler, fængsler og hoteller mv., er derfor ikke omfattet, og medlemmet må i sådanne tilfælde indgå særskilt aftale med den/de relevante ophavsretshavere.
Om hjemmesiden
Her finder du sider om antenneforeningens virke.
Informationen findes via menuen og siderne Servicenyt samt Debat.
- Menuen dækker opslagsinformation. Fx i forbindelse med en generalforsamling findes aktuelt om det under Generalforsamling.
- Under Servicenyt findes fællesantenneanlæggets driftinformation, varsler og nyheder til foreningens medlemmer.
- Debat dækker mere bredt med relateret information.
Der findes en søger på hvert område. De virker sådan, at fx søgeren ved Opslagsinformation søger kun i Opslagsinformation.
Nyt om hjemmesiden findes under Debat emne om hjemmesiden.
Hjemmesiden afløser tidligere sider, som ligger på nettet lidt endnu, men vedligeholdes ikke for tilpasning til browsere.
Webmaster er Herman Ransborg.
Optimal oplevelse af indholdet
Optimal oplevelse af indholdet
opnår du, med en af de mere gængse browsere og med en skærmopløsning på mindst 1024x768. For smartphones og tavlecomputere kan det være lidt forskelligt, hvad man skal supplere ekstra med, for at se det meste på web. Men dem dækker vi også og for at fremme at alle medlemmer kan se indholdet så vælger vi at lægge PDF-filer ud på aovnet.dk, frem for at lægge forskellige office dokument formattyper ud. Det øger også sikkerheden for brugerne af aovnet.dk.
Siderne findes også i en skabelon til mobilvisning, til læsning på smartphones og tavlecomputere. Serveren for aovnet.dk starter ved opslag en dialog med browseren for at finde og sætte bedste tilpasning. - For internetvisning findes en menusøjle yderst til højre, den er fjernet ved mobilvisning. Det kompenseres der så også lidt for i mobilvisning, ellers er det samme indhold i disse to fremvisningsformater.
Feeds
Indlæggene på Servicenyt og Debat kan også modtages som XML feeds
Atom http://servicenyt.aovnet.dk/feeds/posts/default
RSS http://servicenyt.aovnet.dk/feeds/posts/default?alt=rss
Atom http://debat.aovnet.dk/feeds/posts/default
RSS http://debat.aovnet.dk/feeds/posts/default?alt=rss